Hela den här avdelningen är en annons
Ung företagsamhet

Isac Fridlund, 19

  1. Det viktigaste för mig när jag väljer arbetsgivare är arbetsmiljön. För mig är det viktigt att få utrymme att arbeta effektivt och därmed växa. Där möten och liknande endast genomförs när det faktiskt tillför värde på riktigt. Detta innebär också att det är viktigt för mig att arbetsplatsen är en tillåtande miljö där alla arbetstagare ska känna sig välkomna och inkluderade för att på bästa sätt arbeta effektivt.
  2. De ledare och chefer jag allra mest sett upp till har varit duktiga på att vårda ett lugn och hålla sig systematiska, även i pressade situationer. Lugnet får däremot inte övergå till en slapphet. En bra chef ska lyckas med den balansgången.
  3. Som tidigare nämnt är det absolut viktigaste för mig att få utrymme att arbeta och växa, att på olika sätt slösa tid är därför något jag absolut inte vill se från en seriös arbetsgivare.

Wiking Olofsson, 18

  1. När jag väljer arbetsgivare är det viktigt att arbetsuppgifterna är intressanta. Sedan är det viktigt att det finns möjlighet till utveckling inom bolaget. Exempelvis att man kan göra karriär inom företaget.
  2. Den perfekta chefen är någon som är en förebild i företaget. En perfekt chef är coachande och stödjande och ser arbetarnas förmågor och nyttjar dem på bästa sätt. Dessutom värnar den perfekta chefen om relationer i företaget och stödjer arbetarna i processen att jobba som ett lag.
  3. En arbetsgivare som vill anställa mig får inte agera diskriminerande mot någon på företaget, lova guld och gröna skogar som inte kan följas upp eller pressa mig till att ta jobbet.

    Klara Johnsson, 18

    1. Det allra viktigaste för mig när jag väljer arbetsgivare är att det finns en bra chef med ett tydligt ledarskap som tar tillvara på mina kompetenser och jag får möjligheten till att utvecklas. Dessutom att det är bra arbetskollegor i en bra arbetsmiljö. Men även att det är en positiv ande hos arbetsgivaren.
    2. För mig är den perfekta chefen en glad, positiv och tydlig ledare med en tydlig vision i arbetet. En person som är lyhörd och lätt att kommunicera, då jag anser att det är viktigt att kunna skapa en god relation för att arbetet ska bli så lyckat som möjligt. Men även att det kan finnas humor, att ha roligt på sitt arbete är bland det viktigaste anser jag.
    3. Det första jag kan komma och tänka på är att enbart klaga på sina nuvarande anställda på en intervju med mig, då det kan signalera fel. Dessutom om det skulle dyka upp frågor som inte är relevant med jobbet just där och då, exempelvis kring religion eller sexualitet som diskriminerar andra människor. Sen att jag inte känner mig sedd eller hörd av arbetsgivaren, exempelvis inte tar in de svar jag ger på frågor.

    Emma Smedberg, 17

    1. Att jag får intressanta arbetsuppgifter, som gör jobbet roligt och spännande. Det kommer i sin tur göra att jag utvecklas och blir bättre på mitt jobb vilket gynnar arbetsgivaren.
    2. Enligt mig är det viktigaste att chefen har förtroende för mig och ger mig möjlighet att utvecklas samtidigt som den stöttar när det väl behövs.
    3. För mig är det viktigt att de respekterar min kompetens och inte ger mig för understimulerade arbetsuppgifter. Jag vill gärna även se att det finns utvecklingspotential i arbetet och om arbetsgivaren inte kan erbjuda det är jag inte intresserad.